nuffnang

CLICK HERE & JOIN DEAR :)

snow

Monday

Miniskirt/skirt extender for muslimah

Peha gemok sangat tapi taktahu nak sorok celah mana? 

Baju cantik tapi spoil sebab pendek dan takut tak selamat? 

 Tak apa! Ini haa muzzzlimah skirt yang mampu menggembirakan hati ,meyakinkan lagi diri sendiri apabila keluar rumahhhh! 

JANGAN LUPA FOLLOW IG PIKANISZ 

Yang penting sopan dan konfiden je bila nak keluar rumah jalan2!
 






 



Wujud dalam 3 warnaaa: Hitam bak dayang senandung, Koko a lot of mix dan Kelabu labi~~

    

 Warna HOT! yang menjadi kegilaan ramai dan boleh matching dengan semua baju! 


 Apa kelebihan miniskirt by PIKANISZ ni?

 -Dah boleh pakai baju tshirt yg singkat tuuuuuu!
-Boleh adjust nak labuh mana sampai lutut
-Tampil lebih sopan dan anggun
-Boleh cover apa yang patut (contoh; peha dan punggung)
-sangat sesuai untuk dipakai apabila bersukan, berzumba, dan jalan2!
-Ringan dan mudah dibawa
-Pakai semudah 123 tanpa perlu mengeluh.
-Serelum aje dah siap! tak perlu nak pakai inner baju labuh berlapis lapis mcm kek lapis tu dah haa Kalau bawah baju macam tak lawa,masukkan je dalam baju dan adjustkan!😍


 RM15 exc postage!
Material: jersey
 Free size fit to L
Self pickup di mydin mall parit buntar perak
 Wssp 0174501044 for any details
OPEN FOR DROPSHIP!

Do follow @PIKANISZ on instagram!


 xoxo,
AnisAtyra

Wednesday

My Favourite Korean drama

Assalamualaikum & Hye! 


Okay since sekarang musim cuti sekolah.. mesti yang tengah bosan tak tahu nak buat apa kann? Meh sini nak suggestkan a few Kdrama yg best untuk korang tengok.. Act aku bukanlah minat sgt KPOP ni.. tapi klu bab drama aku boleh terima lagi.. Tak minat Kpop pun tapi minat Running Man sangat2! boleh dikatakan semua episod RM aku tengok kodd? tapi since nak SPM aku pun dah stop tengok dan pasal berita Jihyo dengan JongKook pun nak keluar lepas Gary aku tak rasa RM akan seBest dan sekelakar dahulu dan rasanya aku pun akan stop tengok RM *cedih kod!* huhu! kalau tanya pasal artis Korea kat aku pun bukan tahu sangat pun selain ahli RM kehkehkeh. 

Berbalik kepada Kdrama yg aku nak suggestkan ke korang, ni antara yg aku rasa tak menyesal la kalau korang tengok.. Favourite! sebab cerita korea ni je yang aku penah layan sepanjang hidup aku kahkahkah! sedih en? tak sampai soploh drama pun haa... Disebabkan tu aku akan pastikan yg aku tak akan menyesal tengok dan korang pun hehe.. Yang pasti cerita ni fun dan tak bosan macam genre romantik komedi ke. Kat bawah ni aku sertakan sekali dengan sinopsis ringkas bagi setiap drama ok..  Enjoy! 



TO THE BEAUTIFUL YOU

 

My first Kdrama everrrrrr... hahaha yess! ni kdrama yg memula aku tengok. waktu ni aku form2 *2012* kodd haha! 

 Sinopsis ringkas: 
Goo Jae-hee (Choi Jin-ri) adalah seorang gadis Korea yang tinggal di Amerika Syarikat tertarik kepada salah seorang ahli sukan lompat tinggi, Kang Tae-joon (Choi Minho). Dia mula meminati atlet muda ini dan akhirnya mengambil keputusan untuk berpindah ke Korea untuk memasuki ke sekolah yang sama dengan Tae-joon. Bagaimanapun: Tae-joon bersekolah di sekolah semua lelaki. Oleh itu, Jae-hee memotong rambutnnya dan memakai pakaian lelaki untuk menyamar dan menyembunyikan dirinya sebagai seorang perempuan untuk memasuki ke sekolah tersebut.




MASTER SUN

 

Sinopsis ringkas: 
Beberapa tahun lalu Kong-Sil (Kong Hyo-Jin) telah terlibat dalam kemalangan. Sejak kejadian itu, Kong-Sil mampu untuk melihat dan mendengar hantu. Dia juga terkejut melihat hantu yang sentiasa muncul di sekelilingnya. Oleh kerana itu, dia tidak dapat menjalani kehidupan yang normal. Joong-Won berfikir bahawa dia mungkin gila,  Beliau mendapati bahawa setiap kali dia menyentuh dia dan hantu di sekelilingnya hilang. 




THE BIRTH OF BEAUTY

 

Sinopsis ringkas: 
Berat badan berlebihan, baik hati Sa Geum-ran (Ha Jae-sook) berkahwin dengan suaminya Lee Kang-joon (Jung Gyu-woon) yang telah menghabiskan tujuh tahun yang lalu di Amerika Syarikat beliau untuk perniagaan, Geum-ran mendapat tahu bahawa Kang-joon telah kembali ke rumah tanpa memberitahu beliau, bukan itu sahaja tetapi telah mempunyai hubungan sulit dengan  Gyo Chae-yeon (Wang Ji-hye), Geum-ran  dia kemudian telah dilanggar oleh sebuah kereta dan terhempas dari tebing dan semua orang menganggap bahawa Geum-ran telah mati. Untuk membalas dendam terhadap mereka yang telah dianiaya dan mengkhianati beliau, Geum-ran menemui Han Tae-hee (Joo Sang-wook), yang dia fikir adalah pakar bedah plastik untuk mengubah dia. Selepas penurunan berat badan dan pembedahan, Geum-ran muncul  sebagai seorang wanita yang cantik dan menarik dan dia mula memanggil dirinya dengan nama yang baru Sara (Han Ye-seul),



OH MY VENUS

 

Sinopsis ringkas: 
Kim Young-ho, juga dikenali sebagai John Kim, adalah pelatih peribadi kepada bintang Hollywood, kerana rasa takut akan ayah dan belas kasihannya untuk neneknya dia melarikan diri kembali ke Korea. Kang Joo-Eun pula pernah menjadi kegilaan ramai pada zaman remajanya kerana terkenal dengan memiliki wajah yang cantik dan dicemburui oleh rakan-rakannya. Sekarang dia seorang peguam berusia 33 tahun dan memiliki berat badan yang berlebihan. Setelah dibuang oleh teman lelakinya, Im Woo Shik, Kang Joo Eun mengugut dan meyakinkan John Kim untuk membantu beliau menurunkan berat badan. 




THE LEGEND OF THE BLUE SEA

   

Sinopsis ringkas: 
 Bagaimana seorang duyung dari era Joseon boleh hidup di zaman moden Seoul? Shim Chung adalah ikan duyung yang mendapati dirinya dilahirkan ke zaman moden. Dia ditangkap oleh Heo Joon Jae, anak seorang bangsawan dari Dinasti Joseon. Tetapi pada masa kini, Joon Jae bekerja dengan Jo Nam Doo, yang mahir memberi petunjuk dan Joon Jae merupakan seorang scammer dan Cha Shi Ah sebagai seorang penyelidik di KAIST, mungkin satu-satunya harapan Shim Chung untuk menyiasat yang masih hidup dalam dunia yang pelik barunya. 



 GOBLIN


   


Sinopsis ringkas: 
Kim Shin (Goblin), Kim Shin telah menunggu 900 tahun untuk pengantin manusia bagi menamatkan kehidupannya di dunia. Pada suatu malam, dia menyelamatkan wanita hamil (Park Hee-Von) yang ditakdirkan untuk mati. Sementara itu, malaikat maut (Lee Dong-Wook) tidak dapat mencari wanita hamil yang mati. Wanita itu melahirkan seorang bayi perempuan bernama Ji Eun-Tak (kemudian dimainkan oleh Kim Go-Eun). Ji Eun-Tak adalah seorang pelajar sekolah tinggi dan dia boleh melihat hantu dan mendengar bisikan mereka. Pada hari jadinya, Ji Eun-Tak duduk di tepi laut sambil meniup kek hari jadinya itu dan tiba-tiba Kim Shin muncul di hadapan beliau. Kim Shin tidak tahu mengapa, tetapi dia boleh mendengar suaranya dan muncul di hadapan beliau setiap kali dia meniup api.

Dua drama kat atas ni memang tengah hot sekarang and so far so good memandangkan citer ni pun belum habis tayang lagi so aku tak boleh komen banyak2 huhu..   

Macam aku cakap aku takdelah gemar sangat nak tengok Kdrama ni but once bila aku dah tengok dan citer tu best gilerr aku memang takkan stop! kalau boleh satu hari tu memang aku akan habiskan jugak the whole episod! Haa ni pun salah satu sebab kenapa aku tak nak tengok cite Korea sebab memang satu kije pun takkan jalan bila aku dah layan satu2 citer tu. harhar! Kalau malas sangat nak google tengok je kat youtube ok?
Ok tu jelah kodd untuk kalini.. korang yang mana memang kaki Kdrama tu jangan lupa tengok tau! 

P/s: Sape dah pernah tengok semua citer kat atas ni? *angkat tangan* Best tak? ada citer yang lagi best? Tinggalkan komen korang ok? 


xoxo,
AnisAtyra