nuffnang

CLICK HERE & JOIN DEAR :)

snow

Friday

PREVIEW #Setia-Hujung-Nyawa

Di mulakan dgn bismillah ..


SALAM semua
(dengarlah lagu #sleeq ft AARON AZIZ)

ANDA PERNAH DENGAR LAGU INI ??

(utk mendengar , sila PAUSE playlist music d side sebelah kanan anda -
utk mengelak double play music )BY
~Najwa Latif
- AdaMu -


bagi penonton

~ #SehinggaHujungNyawa -

anda pasti automatik tingat cita tu kan :)[Mulai 24 Disember 2012,
setiap hari Isnin hingga Khamis
jam 7.00 malam
di slot Akasia TV3
-28 EPISOD-
]

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

SINOPSIS ~
(Sumber #Budiey.com)

Sinopsis Drama SETIA HUJUNG NYAWA:
Mengisahkan kehidupan Zain yang berubah sekelip mata setelah ditinggalkan kekasihnya, Sofea, seminggu sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan mereka. Demi menjaga maruah keluarga dari dicaci orang, ibu Zain iaitu Datin Adibah mengambil keputusan untuk menyatukan Zain dengan Ersalina yang merupakan anak gadis kepada rakannya, Puan Haliza.

Meskipun di pandangan mata kasar Datin Adibah pertolongan yang dihulurkan oleh Puan Haliza nampak mulia, namun hakikatnya Puan Haliza mempunyai agenda tersendiri apabila dia ingin menggunakan Zain sebagai pak sanggup untuk menutup dosa Ersalina yang kini sedang hamil anak luar nikah bekas kekasihnya.

Pada awal perkahwinan, amat sukar buat Zain dan Ersalina menyesuaikan diri. Tambahan pula Ersalina masih bersikap keanak-anakan manakala Zain pula seorang yang tidak penyabar. Meskipun mereka tidak tidur sekatil dan sering berselisihan faham, namun mereka akan berlagak seperti pasangan romantis di hadapan keluarga masing-masing.

Setelah dua bulan berkahwin barulah Zain dan Ersalina mencapai persefahaman dan cinta mula berputik di antara mereka berdua. Tetapi belum sempat menikmati kebahagian rumahtangga, rahsia kehamilan Ersalina terbongkar apabila dia mengalami keguguran. Zain amat kecewa dan mula melayan Ersalina seperti sampah. Maka bermulalah babak baru kesengsaraan hidup Ersalina.

Sementara itu, Datin Adibah yang tidak menyangka Ersalina tergamak menjadikan Zain sebagai pak sanggup telah menghalau Ersalina dan menghasut Zain untuk menceraikan isterinya. Malah Datin Adibah juga telah memperkenalkan Eriza kepada Zain. Adakah Zain akan terus setia pada Ersalina atau cintanya akan beralih arah pada orang baru iaitu Eriza? Apakah kesudahan bagi cinta Zain dan Ersalina?

Jangan ketinggalan untuk menyaksikan SETIA HUJUNG NYAWA menerusi slot Akasia mulai 24 Disember 2012, setiap hari Isnin hingga Khamis jam 7.00 malam, hanya di TV3! Penonton yang terlepas menyaksikan SETIA HUJUNG NYAWA boleh menontonnya melalui laman sesawang Tonton di www.tonton.com.my dan juga layari Facebook & Twitter tv3malaysia untuk mendapatkan berita terkini.

‘DEMI MARUAH SEBUAH IKATAN TERMETERAI’
Setiakah Cinta Zain & Ersalina Hingga Ke Hujung Nyawa?BARISAN PELAKON
Setia Hujung Nyawa

(Zila Bakarin, Bea Rameshan, Nelydia Senrose, Chacha Maembong, Sura Sojangi, Ryzal Jaafar, Talha Harith, Amar Ashraf & Hilal Azman)

(sumber #googleImage):::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::;;


bersambunggg .........

No comments: