nuffnang

CLICK HERE & JOIN DEAR :)

snow

Tuesday

simple giveaway by Licha


Di mulakan dgn bismillah


SALAM SEMUA :)

:::::::::::::::::::::::::::::::::




Hadiah Penyertaan
RM 20 X 6 pemenang
1 blog review oleh setiap penganjur (4 pemenang)
3 hadiah misteri


Tarikh Penting
Tempoh GA berlangsung: 12.12.14 - 2.1.2015
Tarikh Pengumuman Pemenang : 5.1.2015.
Tarikh Pembayaran Hadiah : 5.1.15 - 10.1.15 (selewat-lewatnya)

Wednesday

LUXURY DRESS


Di mulakan dgn bismillah


SALAM SEMUA :)

:::::::::::::::::::::::::::::::::

**LUXURY DRESS**

-Material : satin diamond
-Rm120 termasuk postage
-3 Warna
-sesuai untuk menyusu. ada butang didada dan tangan
-ada ribbon
-size s m dan L

s :
dada 82cm/32inci
bahu 36cm/14inci
pinggang 78cm/30inci ( bawah dada)
lengan 55cm/21inci
pungung 96cm/37inci
labuh 136cm ( bahu ke buku lali )

M :
dada 90cm/35inci
bahu 38cm/14.5inci
pingang 82cm/32inci
lengan 56cm/21.5inci
pungung 106cm/41.5inci
labuh 138cm ( bahu ke buku lali)

L :
dada 98cm/38.5inci
bahu 39cm/15inci
pingang 90cm/35inci
lengan 56.5cm/22inci
punggung 118cm/46inci
labuh 141cm ( bahu ke buku lali)








Jika berminat sila PM page ini atau whatsapp ke 0174501044. TQ!


#bajukurungmoden #dress #dressmurah


BELLE DRESS


Di mulakan dgn bismillah


SALAM SEMUA :)

:::::::::::::::::::::::::::::::::

*******************PROMOSI************************

**BELLE DRESS**

Belle ni tak ada reben ( tali) di belakang
Harga promosi RM100 ( harga asal rm120) *include postage*

ada size s m dan L

size : S
bahu : 36cm
dada : 82cm
lengan : 56cm
pinggang :72cm
punggung :122cm
labuh : 142cm(bahu ke buku lali)

M
bahu : 38cm
dada : 88cm
lengan : 57cm
pinggang :74cm
punggung :124cm
labuh : 143cm ( bahu ke buku lali)

L
bahu : 40cm
dada : 94cm
lengan : 57cm
pinggang :76cm
punggung :126cm
labuh : 145cm ( bahu ke buku lali)

material : lycra berat dan tebal

Jika berminat sila PM page ini atau whatsapp ke 0174501044. TQ!




#bajukurungmoden #dress #dressmurah


Tuesday

Bahayanya REAL BRACES!


Di mulakan dgn bismillah


SALAM SEMUA :)

:::::::::::::::::::::::::::::::::

Ingatkan fake braces je yang ada.





Rupa2nya ada something worst than fakebraces iaitu realbraces yg dijual oleh on9seller.
Siap ada road tour seluruh malaysia! Siap janji jumpa kat hotel dan pasang this kind of realbraces . OMG!!!!
Adik2, kakak2 oi.....nak gerakkan sebatang gigi yg berlapis,jongang dan tak teratur tu tak mudah.
Dentist yg further study utk jd pakar amik masa 4 tahun lagi untuk belajar pasal gerakkan gigi ni oi. Sebab,xle suka2 hati kenakan force pada gigi. Silap force,gigi akan goyang dan tcabut! Satu lagi, nak gerakkan sebatang gigi kne analisa dulu gigitan gigi,keadaan rahang dan sebagainya.. Bukan main pasang je.

Dah la tu, on9seller yg takde ilmu pergigian yg pasangkan! Barang2 yg on9seller tu guna tuk kerat wayar, godek2 mulut awak semua tu dimatikan kuman tak? Kang tak pasal jangkit hiv plak.
Dah la mulut adalah kawasan yg sensitif. Senang luka kalau tkena benda tajam.
Lahaiiii.. Tolong la jgn terpedaya dgn realbraces yg dijual di instagram atau mane2 je ye.


**Credit: IG dr_len**

Saturday

IJAZAH SARJANA MUDA SAINS KOMPUTER (MEDIA INTERAKTIF) DENGAN KEPUJIAN



Di mulakan dgn bismillah


SALAM SEMUA :)

:::::::::::::::::::::::::::::::::

Result UPU dah keluar 12/8/14 lepas .

Alhamdulillah , dengan izin-NYA mendapat tempat di U .
Terima kasih ya Allah .


Tahniah juga untuk yang lain .

So macam mana ?

Dalam banyak kos yg  pilih time upu dulu
-math
-pngajian islam n multimedia
-pengururan pelancongn
-teknologi makanan
-mathematik pngkomputeran
-multimedia kreatif
-grafik multimedia
-psikologi

Alhamdulillah , dapat yang ni . 

sebelum keluar result upu tu  macam-mcam fikir
 kalau dapat kos ni kos nu kos ne cana an ?
boleh ka ?
mampu ka ?
dapatkah ?
bagaimanakah ?

bila tahu result, Alhamdulillah sbb Allah beri peluang untuk teruskan .
w/pun diri sendiri tak tahu sepenuhnya macam mana kos ni.
tapi alhamdulillah kos tu salah satu  'aim' dlm carta.
lebih lebih lagi sama dgn Abang yg kat sana .

so doakan kite boleh belajar dgn baik dekat sana .
semoga Allah permudahkan segala urusan
semoga  tak stress2  .
dan dapat bawak subjek subjek 
dekat sana dengan baik .


May ALLAH ease everything . amin .

Tahniah juga kepada semua yg berjaya .

so 1 Sept ni  daftar .
doakan yg baik baik ok .
jadi dak dak UTeM le kitee.

terima kasih

Sekian :)


___________________________________________

*update : So mana mana adik adik yang dapat kos ni juga kalau nak tanya 
InshaaALLAH jemput la tanya. Nanti kite cerita berdasarkan pengalaman sendiri. 
 Pm ok , Email pon boleh . 

Tuesday

GA Cash RAYA RM1000 by Emas Putih


Di mulakan dgn bismillah


SALAM SEMUA :)

:::::::::::::::::::::::::::::::::

As-Salam

[Sila Tekan Banner Diatas If Nak Join]





sekian :)

Sunday

THEBEST GIVEAWAY BY ADAMFAIZ


Di mulakan dgn bismillah


SALAM SEMUA :)

:::::::::::::::::::::::::::::::::

THEBEST GIVEAWAY BY ADAMFAIZ


Jemput join GiveAway ni ramai-ramai ! Para peserta berpeluang memenangi hadiah best seperti monopod ,produk shaklee,tudung bawal,purse,kain sulam,crystal brooch dan banyak lagi ! 

KLIK BANNER ATAU KLIK SINI UNTUK JOIN


sekian :)

Friday

Nabila Huda delete semua gamba di instagram ?

Apa ceritaaa ? ..







alhamdulillah :)
sesamala doakan yg terbaik ... 


selamat menyambut ramadhan ..

Kacang dari David Teo ? - Mejar (K) David Teo feat Cat Farish, Fida Ibrahim & Zarul


Di mulakan dgn bismillah


SALAM SEMUA :)

:::::::::::::::::::::::::::::::::




sekian :

Saturday

Kisah PANDA sana.. sini .. ^^_


Di mulakan dgn bismillah


SALAM SEMUA :)

:::::::::::::::::::::::::::::::::

cerita panda sana .. sini ...

kenapa dengan Panda ?
Panda apa?
kenapa Panda Famous ?
Kenal sama 

Fu Wa and Feng Yi ?


mereka la yg femess sekarang ..
kahkahhh..


sesiapa yg tak sempat ikuti kisah-kisah panda tu
rajin layan kat sini ..
hahaha..




    Zoo Negara's customised kitchen, lab for Malaysia's giant pandas


-
-
-


 Ketibaan Panda Malaysia 

-
-
-


Selamat Datang Fu Wa dan Feng Yi
-
-
-


Panda jalani latihan sesuaikan diri


-
-
-



-
-
-



sumber :

youtube , google 


sekian kisah Panda Malaysia :)

Friday

#PART2 - Perjalanan di KMK

Di mulakan dgn bismillah


SALAM SEMUA :)

:::::::::::::::::::::::::::::::::




sambungan dari
[PART 1]

MODUL ?
MACAM MANA KELAS ?
ADA MACAM SEKOLAH ?
ADA MACAM U ?
LECTURE BEST ?
PADAT TAK ?


ok.

sana ada
3 MODUL
utk sains

MODUL 1 - MT,KIMIA,BIO,FZIK
MODUL 2 - MT,KIMIA,FIZIK , SC COMP
MODUL 3 - MT,KIMIA,BIO, SC COMP

AKAUN
4 subjek jgak
*maapla ak tataw subjek depa*
tak penah nak ambik taw .

___________________________________________

dulu aku DAPAT modul 3 .
ok dapat ok , bkan kita pilih .
sebelum p semangat nak modul 2 .
tak terpiki pon nak modul 3 ni .
klu dpt pon ak nak jgak sc fizikal .

tapi bila dah dapat tu
ok MODUL 3 .
memang boleh tuka .
seminggu tu mang kena stay dlu kelas tu sblum
depa nak tuka .
bila dah seminggu dia seronak plak duk kelas tu .
sronok sebab dah boleh ngam ngn kengkawan kelas .

jadi berat hati nak tukar , tapi dlm waktu yg sama takut nak teruskan
takut tak boleh bio tu . sbb aku tak minat .
tapi tah cemana ak berani tuk teruskan jgak.
kekal la aku kat kelas tu .

apa yg aku piki .
ak piki
" mungkin ada hikmah ak dapat modul tu ,
Allah mungkin susun yg terbaik tuk kita"

tuk adik-adik ,
klu rasa tak berani jgn la truskan .
nnti lain plak jadi .
tukar ja .

persoalan lagi .

modul mana susah ?
modul mana senang ?
subjek apa senang skor ?
n blablabalaaa ...

Dik ,
Belajar tu sama ja .
kalau kita rasa senang , senang la dia ,
kalau kita rasa susah , susah la jadi dia .
pandai-pandai la kita kalau nak berjaya .
atas diri semua tu .

tapi bgi aku .

modul 1
ya memang kmi label bdak bdak pandai ar .
kbyakan bdak2 skor elok ar .
byak Chinese n india yg straight2 sana .
nak tgok 4 flat pon byak dri sana ar .

modul 2
bdak engineerrr org panggil .
ok la modul ni pon .
fzik act ok , klu bgi depa yg 'boleh' tu .
klu bdak2 besa ni mungkin depa kata susah .
ingat tadak yg susah klu kita jadikan ia susah .

modul 3
budak bio ni , bakal bakal doktar ar ni .
ngapai saja depa ni .
modul ni nak jumpa nonmuslim mang payah .
dalam satu kuliah 2 3 org ja jumpa .
zaman kami la .

tapi kalau nak tgok 4flat ramai .
ACCOUNT ar ramai .

BOLEH TAK NAK AMBIK ACC. klu TDAK BASIC ?

ramai gak kawan kawan yg tadak basic
tuka acc. ni ,
mungkin depa rasa sc susah kot .
alhamdulillah boleh ja depa .
sbb acc. ni bm belajar dia .

sc. komputer cemana plak ?
kami tadak basic pon ?
boleh ka bawak klu dpat modul2 n 3 ?
leklek ar ..

insya Allah boleh .
sc comp la subjek nak score pon .
tapi dia hard sikit kat programming bila msuk sem 2 .
sem 1 tu score la btoi2 .
subjek ni banyak hafal la jgak time sem 1 tu .
ada jgak kira2 . bkn macam math la . kira2 besa ja .
sem 2 awal2 hafal2 . masuk chapter4 lbih pada pemahaman .



__________________________________________________

KELAS CEMANA ?
KULIAH CEMANA ?
BELAJAR CEMANA ?

hah matrik ni tak macam skolah dah dik .
sekolah kita biasa tggu dlm kelas ja .
ckg yg mai cri kelas .
ni matrik , kita yg mencari kelas tau .
contoh :

8-9 -- mt(bilik tutorial 2)
9-10 -- bio( bt 27)
hah kaw tak gelabah nak rushing .
mang matrik ni masa tu penting ar .
acewahh.
kelas mang semua sejam .
kecuali kelas amali 2jam .
tpi lect. akan bagi klua 5-10 mnt tu .
gap masa cari kelas knonnya .

(gmba hiasan)

terbahagi 3
kuliah - blngan ramai 200-100
praktikum - blngn 30 .contoh
tutorial - 15 .contoh

kuliah
DKB - dewan kuliah besar  slalu muat la kot dlm 200 plajar tu .

DKK - dwn kuliah kecil dlm 100 org kut .

kuliah ni suasana dia - macam pergi belajar , lect. terang gna slideshow gtu .
kita p denga paham n sepatutnya .

then
masuk tuto
(tutorial)
satgi time tu la kita nak gna balik apa yg kita belajar kat kuliah tadi .
cam buat ltihan , discuss apa ka .


Dlm tuto ni kdg ad geng cmpur praktikum , kdg2 ad geng tutorial saja .

praktikum ni kira kawan2 kelas kita dh ar . tutorial plak bilangan kecil praktikum . kira bhgi kelas.
A ngn B plak

Depa ni la akan bersama ngn kita selama 1 sem.

so time tuto ni kita akan bljar dlm kelas .
d sertakan seorg lect .

amali
mcam kelas amali la . .cam lab tu .
utk amali bio fzk kim sc comp .
expermnt suma tu .

sini nak habaq .
matrik ni lain dah suasana dia .

dulu time sekolah
tak kenal erti

"tido dalam kelas ?
tak boleh fokus ?"

aku akan rasa pelik bila cana org leh tido time kelas ,
tak fokus dlm kelas .

bila msuk matrik kompom suma tu jdi .
dulu ak yg tak penah tido dlm kelas
boleh ttido dlm kuliah
dlu yg fokus dlm kelas ,
dia hilang fokus dlm kuliah .

apakahh ??

mohong klu tadak yg xpnah ngantuk dlm kuliah tu .
*klu ada , tahniahh . anda hebat ! .

mungkin ni sbb suasana dia kot .
biasa tu .
nk dpt fcus tu mang susdah klu dlm kuliah .
tmbah dkb , klu dkk bole gagah lagi .
setengah jam pertama mungkin ok ,
setengah jam terakhir nmpk katil .


p/s : dlm kuliah fokus baik-2 ye dik , tamo men fon . hee

__________________________________________________

ELAUN ?

elaun sebulan 250 hinggit sebulan ,
cukup tak rasa ?
insya Allah , pandai jimat cukup pnya . hee .
tapi aku , sekali outing 100< pasti . cemana ? .. pandai-pandai aih jimat . tambah first2 masuk tu . elaun masuk lambat . duit nak gna awai awai byak . beli buku ni nu lagi . .




MAKAN ?
makan jgn risau .
alhamdulillah murah-murah sana :)
kiosk sana pon ada taw ..
macam macam makanan ada okeih .


____________________________________________________


keseluruhannya :

KMK BEST habaq hang !
dia ambik berat pasal pergaulan bebas ni

OUTING beza hari laki pompuan .
CAFE asing kecuali KIOSK , CAFE PENTADBIRAN .
RIADAH pun tak benarkan pencampuran .
STUDY malam pon tak leh sekali .
BAJU kuliah pon BAJU formal ja d benarkan (ada sebab knpa )

tapii ..........
berlaku jugak ..
besa la , students ni bab rule depa suka tamau ikot .
bajet cam depa betul .
rasa terkongkong la hapa la.
pastu mula nak protes

certain pelajar mungkin rasa .
APAKAHHHH ?????

tah hapa hapa .
macam budak sekolah .
tak enjoy langsung .
tapi itulah peraturan .
pihak kolej buat ada sebab .
kalau tak buat , lagi truk mungkin pelajar2 ni buat kepala .

ingat kat U tu lagi bebas .
tadak da macam kat matrik ni .
sekurang kurangnya kat matrik ni rasa terpelihara lagi .
u tadak sapa dah nak ambik tau .
pandai pandai sendiri la jaga diri .

ok ..

Belaja elok elok ok sana .
enjoy la kt sana .
tak lama sekejap ja

tpi klu rasa tak boleh jgn tunggu lama lama .
nanti buang masa .
klu kita bkn jenis nk blaja straight ja ,
jenis blnja slow-2 ja
urm piki piki la dlu
klu rasa taleh .
klu kita btoi-2 nk blja
insya Allah boleh ..
semua ni atas diri klu nak berjaya .
wat la piliha yg tepat
ok


sekian :

Saturday

#PART1 - Permulaan di KMK

Di mulakan dgn bismillah


SALAM SEMUA :)

:::::::::::::::::::::::::::::::::

So sambungan dri cerita kmk ak yg lepas [klik]

ayuh sambung lagi ..

so.. so .. so ..
cemana masa dah p sana ?
ada best ?
ok ka ?
cuak tak ?
hard tak ?

leklek lu ..

rasa mcm nak cerita dri keluar rumah sampai ke KMK nih ..
nmpak cam over plak kan ..
tapi rasa tak puas lak cita dri mula .
rasa nak ja cita ..
kita ambik mana yg ptot la nah .



28/5 - daftar

masuk ja pintu masuk Kmk .
ahh bkn kata nak msok , sbelum jalan masuk changlun pun ,
kemain jam baqhang . uihhh panjang .
semua ni kes nak anta anak-anak ke Kmk ar ni .

Masuk ja Kmk .
JAKUN SAAT ! .
WAHHHH ! .
semua rasa ada ..
rasa SERONOK
nak NANGIS
rasa SEBAK

boleh ka aku nak dok sini ?
mampukah aku ?
kuatkah aku ?

aku betulkan niat .
aku ke sini dengan niat nak BELAJAR .
Belajar kat sini dengan IKHLAS .
INSYA ALLAH , ALLAH permudahkan ..
aku boleh .

sampai ak sana pada pukul 8lebih kurang .
so , sesi pendaftaran dulu .

Sebelum tu , time tu
ada jualan kat sana .
macam macam ada .
sapa nak beli barang yg tadak tu kat sana pon ada .
segala baldi ka , mangga ka , tikar ka ,
yg keperluan nak guna masuk la kira depa juai .
buku terpakai pon ada juai .
so , adik adik sapa rasa nak jimart tu .
boleh la beli dgn harga murah .


Pendaftaran

kira masuk tu , kita nak daftar ,
kita time suma sendiri ar dik .
tadak teman teman dah .
aku first tu cuak gak , nak gak tunggu kawan kawan lama tu .
sek bek ada gak .

segala bilik ka hapa ka dia bagi time tu .
aku sek bek dpt dekat ngn kawan lama aku tu , sbb kami baris dekat kot time dftar tu .
heeee ..

BILIK
1 bilik 4 orang .
ada 3 tingkat .
3 blok .
1 blok lelaki - A1 & A2.
2 blok perempuan - B1&B2 , C1&C2 .

Aku dapat C2 T1 time tu .
ok la tuh . dekat ngn kafe lagi .


so habis ja pendaftaran
dah blablablaa .
segala taklimat pun bermula .

sat sebelum tu .
cemana ngn family ?
first ni kena tinggal jauh ni .
tamau cita ka .
wahhh nangis kaw , time depa nak balik tu ..
sempat la anak wat drama sat .

lepas depa balik .

NOW .
bermula la aku sebagai seorang pelajar
yang akan hidup berdikari
di bumi KMK ni
kira semua la kena wat sendiri nanti .
nanti la nak manja manja dah ,
toksah nak gedik sangat .
hah kaw . .

so minggu orentasi pun bermula la selama seminggu .

ORENTASI ?
ya orentasi ..

orentasi besa dik jadik cam budak kolah jap eh ,
segala arahan semua tak berani lagi la baqhang nak langgar .

hari orentasi la ,
kita masih ada bimbingan lagi blom keseorangan lagi.
sbb ada kakak n abang abang fasi yang handle .
nak dengaq kak abang fasi jerit time tu la .
time tu la depa wat otai bagai .
tapi lek ar , mang tugas depa tu .
kalau depa tak wat cam tu , students ni mang wat pala ar awai2 ni .
bila abes ja orentasi bila depa tadak , rasa kehilangan depa woow .
hoho .

PENAT suma tu besa la dik .
RUSHING sana , rushing sni .
Mandi pon berebut la weyhh , tak nyempat la nak meenghayati bagai .
makan pon tak sekali bapa kali ja .
rehat pon tak sempat ar habaq hang .
semua dpa nak CEPAT ja .

kata depa "dok matrik tadak masa nak elek-elek " -
tu depa wat camtu .
SABAR eh time orentasi tu .

tapi best ar time tu ,
time tu la nak tgok masjid penuh ,
dewan penuh .
padang penuh .
dengan seragam ja suma .
pakai pon ikut peraturan g time tu .
turun kafe pon pakai kasut bertutup suma .
habis orentasi mang tak dapat dah tgok suma tu .
suma akan wat hal masing-masing ,








nampak tak
nak kena denda ka hapa ka time tu la ..
* rindu gila time orentasi*

sampai sini ja kut dulu nah .
nanti ada masa insya Allah akan di sambung .

---------------------------------------------

hah sebelum tu ..


apa syarat masuk Matrik ni ?
dia terpilih atas dasar apa dan apa ?

berdasarkan syarat minimum pemilihan berdasarkan

Jurusan Sains
Sekurang-kurangnya :

B - matematik
C - add.math
- kimia
- fzk / Bio

pemilihan pelajar d buat berdasarkan meritokrasi
merit

90% - akademik
10% - kokurikulum


act. bukannya bgantung pada bnyak mananya A tu .
kadang-2 orang 4567 A pon tak dapat .
orang 123 A boleh dapat .

sebetul betulnya aku pun kurang pasti pemilihan mereka cemana .
maap kalau ada silap .
boleh rujuk website lain utk kepastian .

.....................

boleh berhenti sini .


k sekian cerita aku .