nuffnang

CLICK HERE & JOIN DEAR :)

snow

Monday

Musim Bunga di Paris Buntar!

Di mulakan dgn bismillah


SALAM SEMUA :)

:::::::::::::::::::::::::::::::::

Assalamualaikum & Hye

Pehhh, tajuk macam tak nak lari daripada cerita panas aje! Haha

Alhamdulillah,

Hari ni nak share sikit dengan korang tentang musim bunga di Paris Buntar. Oppss, ekeke. Parit Buntar, Perak.

Parit Buntar jugak banyak ditanam dengan pokok bunga ni terutamanya kat area Jalan Sekolah. Bila musim bunga2 ni kembang dan gugur, view kat jalan ni sangat menarik! Rasa macam dok kat Oversea je. Tapi, maklumlahh cuaca kat sini takde lah sejuk, tetap panas seperti biasa. Memang sekarang ni rata-rata penduduk kat sini asyik bercakap pasal musim bunga kat sini aje. Suka sangattt!! Walaupun di negara kita takde musim bunga seperti si negara-negara luar, Tapi Tuhan kan maha Adil. Sepanjang jalan di pekan Parit Buntar dan kawasana sini mamang akan dipenuhi pokok-pokok yang berbunga lebat beguguran ni. Tak pasti apa nama pokok ni. Dekat depan rumah pun ada. Tapi sayang, bunganya tak selebat dekat pusat bandar. Laluan masuk taman kita duduk ni pun dipenuhi dengan bunga ni.
Pagi tadi ada keluar nak pegi Pusat Bandar. Tengok dekat tepi-tepi jalan ramai yang berhenti ambil gambar. Acah-acah la sikit kata sekarang ni tengah bercuti di Korea ke. HarHar! Sedikit sebanyak terasa macam duduk di Overseaaa pulakk. Hihi

Love my hometown Paghittt Buntaq! Ahaakss




Subhannallah! Indah sungguh ciptaan Mu :)


Yes! Gambar ni memang di ambil daripada penduduk sekitar Parit Buntar dan dikongsi bersama di group rasmi kitaorang iaitu Parit Buntar is My Hometown ^^

Cantikkan? Rasa bertuah pula. Siapa kata dekat Malaysia takde musim bunga? hihi



8 comments:

Amirah Azman said...

lawa kan sis..saya duduk di tanjong piandang pun sama juga..cantik je [emandangan .. tangkap2 gmbar ala2 ddk di oversea..tapi just warna putih n pink je la warnanya.. :)

Amaliena Ros said...

subhanallah..cantik sangat..first time tengok..rupanya ada tempat ala2 korea kat M'sia ni..siyesly..rasa macam teringin jer nak g sana..

Lieya Von Jay said...

subhanallah. indah nya ciptaan Allah . lebat sgguh bunga2 tu ye . mcm kat luar negara pulak :)

shahrul fatimi isa said...

Pokok tu namanya trumpet tree.. Search la google utk kepastian 😋

shahrul fatimi isa said...

Trumpet tree namanya.. Search google utk kepastian 😋

athirahdaniar :)D said...

Salam. Nk tnya..skrg ni ade lagi ke musim bunga ni kt p.buntar?

athirahdaniar :)D said...

Salam. Nk tnya..skrg ni ade lagi ke musim bunga ni kt p.buntar?

N-fiq :D said...

@athirahdaniar: Sekarang dah takde. dy tak lama, dalam 10 hari je kodd :)