nuffnang

CLICK HERE & JOIN DEAR :)

snow

Tuesday

Bahayanya REAL BRACES!


Di mulakan dgn bismillah


SALAM SEMUA :)

:::::::::::::::::::::::::::::::::

Ingatkan fake braces je yang ada.





Rupa2nya ada something worst than fakebraces iaitu realbraces yg dijual oleh on9seller.
Siap ada road tour seluruh malaysia! Siap janji jumpa kat hotel dan pasang this kind of realbraces . OMG!!!!
Adik2, kakak2 oi.....nak gerakkan sebatang gigi yg berlapis,jongang dan tak teratur tu tak mudah.
Dentist yg further study utk jd pakar amik masa 4 tahun lagi untuk belajar pasal gerakkan gigi ni oi. Sebab,xle suka2 hati kenakan force pada gigi. Silap force,gigi akan goyang dan tcabut! Satu lagi, nak gerakkan sebatang gigi kne analisa dulu gigitan gigi,keadaan rahang dan sebagainya.. Bukan main pasang je.

Dah la tu, on9seller yg takde ilmu pergigian yg pasangkan! Barang2 yg on9seller tu guna tuk kerat wayar, godek2 mulut awak semua tu dimatikan kuman tak? Kang tak pasal jangkit hiv plak.
Dah la mulut adalah kawasan yg sensitif. Senang luka kalau tkena benda tajam.
Lahaiiii.. Tolong la jgn terpedaya dgn realbraces yg dijual di instagram atau mane2 je ye.


**Credit: IG dr_len**

2 comments:

uks world said...

Thanks untuk info nih.. ;)

Cik Balqis said...

Ishkk..ade jual on9 ke? Xtau ponn..sabar jela
Jom Join Segmen Zaman Persekolahan yer